BUJORUL - FLOAREA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

 
 

In cadrul Conferintei Internationale "Agriculture for Life, Life for Agriculture" a USAMV Bucuresti din perioada 4-6 iunie 2015, Domnul Conf.dr. Florin TOMA a sustinut o noua prezentare in sesiunea plenara a Facultatii de Horticultura, in sprijinul proiectului facultatii si universitatii noastre, de sustinere a proclamarii bujorului ca Floarea Nationala a Romaniei. Aceasta prezentare a avut un impact deosebit in randul participantilor si a intarit convingerea ca bujorul este specia cea mai indreptatita sa devina, in mod oficial, floarea noastra nationala.

Prezentarea "De ce este bujorul specia cea mai indreptatia sa primeasca titlul de floare nationala" - Conf.dr. Florin TOMA - 5.06.2015

In cadrul aceleiasi sesiuni plenare a Facultatii de Horticultura, D-nele Andreea Tanasescu si Cristina Turnagiu Dragna, fondatoarele comunitatii online “La blouse roumaine”, au adus in prim plan noi posibilitati de strangere de adeziuni in sprijinul proiectului facultatii noastre, prin intermediul petitiei online: http://www.petitieonline.com/bujorul_-_floarea_nationala_si_emblema_florala_a_romaniei

De asemenea, D-nele Andreea Tanasescu si Cristina Turnagiu Dragna, au prezentat lucrarea “Ia – camasa nationala si Bujorul – floarea nationala”, lucrare in care au facut o paralela foarte inspirata intre cele doua simboluri ale tarii noastre – ia si bujorul.

Prezentarea "Ia – camasa nationala, Bujorul – floarea nationala" – Andreea Tanasescu si Cristina Turnagiu Dragna - 5.06.2015

Detalii despre impactul in mediul online a acestor initiative puteti gasi si pe paginile de Facebook:

Bujorul românesc - The Romanian Peony Community si Ie Romaneasca Clothing

 

Din istoricul initiativei Facultatii de Horticultura.

Presentation of "Studies to support the proclamation of peony as Romania’s national flower" - Conf.dr. Florin TOMA

Prezentarea lucrarii "Pledoarie in favoarea proclamarii bujorului ca floare nationala a Romaniei" in cadrul Congresului Societatii Romane a Horticultorilor in Aula ASAS - 2 aug 2013 - Conf.dr. Florin TOMA

 

Facultatea de Horticultura din Bucuresti anunta lansarea in data de 7 iunie 2013 a Workshopului "Floarea Nationala a Romaniei" in cadrul Conferintei Internationale "Agriculture for life, Life for agriculture" a USAMV Bucuresti.

Propunerea titularului disciplinei de Floricultura, domnul Conf. dr. Toma Florin, pentru proiectul initiat de Facultatea de Horticultura, este BUJORUL. Aceasta propunere va fi sustinuta printr-o lucrare stiintifica atat in cadrul lucrarilor prezentate in plenul conferintei cat si in cadrul workshopului dedicat proiectului "Floarea Nationala a Romaniei".

In cadrul workshopului vor fi luate in discutie si analizate propunerile tuturor colegilor din domeniu din tara precum si a unor personalitati marcante ai Academiei Romane si a stiintelor umaniste. In urma acestor dezbateri se va decide care dintre speciile propuse va urma calea legala pentru proclamarea oficiala, de catre forul legislativ al tarii, ca floare nationala a Romaniei.

Pe aceasta cale va invitam pe toi cei care doresc sa se implice in acest inedit si remarcabil proiect national sa ni se alature in cadrul Workshopului.

Detalii despre programul Workshopului si despre proiect vor fi afisate in curand pe pagina Facultatii de Horticultura Bucuresti.