Gala Vinului Autohton

 
 

Facultatea de Horticultura USAMV Bucuresti a gazduit in calitate de partener principal trei pre-evenimente ale “Galei Vinului  Autohton – Iubesc vinul romanesc” in cadrul Pavilionul de viticultura si vinificatie Gherasim Constantinescu in datele  de 12, 15 si 19 octombrie 2016.

Cele trei evenimente marca Lucia Pirvu au fost dedicate, in ordine, studentilor Facultatii de Horticultura an IV,  mastranzilor in cadrul programului Tehnologii performante - management şi marketing viti-vinicol si Seniorilor. 

 

 

www.vintest.ro

 

Evenimentele din cadrul Facultatii de Horticultura au reunit 24 de selectii de vinuri autohtone, de la vinuri albe, seci la vinuri rosii si un producator din Republica Moldova. Degustarile din cele trei zile au fost arbitrate jovial de Lucia Pirvu (expert degustator, organizatorul “Gala Vinului  Autohton – Iubesc vinul romanesc”) si cadrele didactice ale Facultatii de Horticultura: prof. univ. dr. Ioan Namolosanu, prof. univ. dr. Arina Antoce , conf. univ. dr. Adrian Peticila si sef lucr. George Cojocaru.

Cele trei zile de degustari tematice au reunit peste 75 de participanti, studenti, masteranzi si seniori, persoane din domeniu, fosti oenologi sau tehnologi in viticultura. Licoarea magica a fost insotita de produsele catorva din partenerii evenimentului, prezenti si la aceste pre evenimente, Campofrio, brutaria Baron, Aqua Carpatica si Raraul, precum si partenerii media consacrati.

Facultatea de Horticultura si USAMV Bucuresti, in calitate de parteneri principali, va invita  la “Gala Vinului  Autohton – Iubesc vinul romanesc” in perioada 28/29/30 octombrie 2016  in sala de Marmura,  Casa Presei Libere.  Peste 222 de vinuri selectionate, 8 degustari tematice si premii de exceptie la tombola biletelor de intrare.