Prezentare

 
 

Lucrări ştiinţifice, Seria B, Horticultură (ISSN 1222-5312) a apărut în anul 1957, ca publicaţie ştiinţifică a Facultăţii de Horticultură din cadrul Institutului Agronomic „Nicolae Bălcescu” Bucureşti. Din acel moment revista a apărut anual, fără întrerupere. Volumul se editează în cadrul Sesiunii ştiinţifice anuale a cadrelor didactice şi studenţilor şi cuprinde lucrările ştiinţifice prezentate cu această ocazie de către specialiştii români care activează în domeniul horticulturii. Frecvent în volum apar lucrări ale unor autori străini, care publică singuri sau în colectiv cu autori români. Lucrările sunt structurate pe domenii, în ultimii ani gruparea acestora făcându-se pe capitole: Legumicultură, Floricultură, arboricultură, peisagistică, Pomicultură şi tehnologia produselor horticole, Viticultură şi vinificaţie, Botanică şi fiziologia plantelor, Alte domenii (incluzând lucrări de pedologie, economie, ecologie generală etc.).

Rezumatele în engleză, au fost incluse în mai multe baze de date internaţionale, cea mai prestigioasă fiind CABI Publisher. După 1989, datorită unor greutăţi financiare, expedierea volumului de către bibliotecă s-a făcut cu întreruperi. Începând din anul 2002, volumul de lucrări ştiinţifice a apărut în formă electronică ca CD-ROM şi s-a făcut traducerea integrală a lucrărilor în limba engleză. În formatul de revistă electronică editarea s-a realizat de către SC INVEL Multimedia SRL, editură acreditată CNCSIS cu nr. 156.

Cotatia volumelor de lucrari stiintifice Seria B, Horticultura este CNCSIS B+

Avantajele acestei noi ediţii sunt numeroase:

  • versiunea engleză face ca lucrările să poată fi consultate in extenso peste tot în lume;
  • lucrările nu sunt limitate ca volum;
  • se includ în texte poze color, reprezentări grafice sau chiar imagini în mişcare;
  • preţul de cost este redus.

În Lucrările ştiinţifice Seria B Horticultură, apărută la USAMV Bucureşti, se publică lucrări cu un număr mare de autori de la universităţile de profil din ţară si strainatate, din reţeaua institutelor şi staţiunilor de cercetare nationale si internationale.

In cadrul conferintei A4Life din anul 2012, Facultatea de Horticultura Bucuresti s-a bucurat de prezenta in plen a unor personalitati marcante din domeniul horticulturii internationale precum Prof.dr. Luca Corelli Grappadelli de la Universitatea Bologna si Karsten Clopp de la ESTEBURG - Obstbauzentrum Jork

Odata cu lansarea Conferintei Internationale "Agriculture for Life, Life for Agriculture" in anul 2012, Simpozionul anual al Facultatii deHorticultura Bucuresti este parte integranta a conferintei anuale iar volumul de lucrari stiintifice a primit o noua forma de prezentare fiind in prezent editata in toate formatele disponibile (Print, CD-ROM si Online).

In anul 2013, in cadrul Conferintei Internationale A4Life, Facultatea de Horticultura a sarbatorit implinirea a 65 de ani de Horticultura la Bucuresti si 120 de ani de invatamant, cercetare si productie la Istrita si Pietroasa. Au fost prezente la eveniment personalitati si celebitati ale lumii horticole care ne-au onorat prin mesajele transmise cu ocazia implinirii celor 65 respectiv 120 de ani. Keynote speakerii: Prof.dr. Karoly Hrotko (Universitatea Corvinus, Budapesta), dr. Valentina Bozhkova (Deputy Director of Fruit Growing Institute, Plovdiv Bulgaria), Prof.dr. Cristos Xiloyannis (Università degli Studi della Basilicata, Italia), Prof. D. H. C. Stefano Grego (Università della Tuscia, Italia) si altii, care au reusit sa impresioneze auditoriul. Multumim pe aceasta cale tuturor colaboratorilor si participantilor care ne-au fost alaturi la acest eveniment si ii asiguram de intreaga noastra recunostinta si consideratie.

O parte din cele mai bune lucrari stiintifice precum si cele ale invitatilor speciali din strainatate au fost trimise spre publicare in "Agrolife Scientific Journal

De aceea va invitam sa accesati pagina online a jurnalului la adresa http://agrolifejournal.usamv.ro/

Pagina web a jurnalului Scientific Papers, Series B. Horticulture

PRINT ISSN 2285-5653

CD-ROM ISSN 2285-5661

ONLINE ISSN 2286-1580

ISSN-L 2285-5653

 

Indexare BDI:

INDEX COPERNICUS,

CABI,

Ulrich's Periodicals Directory (ProQuest),

Google Scholar