Bujorul - Floarea Naţională a României

 
 

Susținere Regală pentru proiectul

″Bujorul – Floarea Națională a României″

 

Joi, 3.05.2018, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României și a principelui consort, Alteța Sa Regală Radu, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediții a Târgului expozițional Zilele Horticulturii Bucureștene.

Într-o atmosferă vibrantă și profund emoționantă, Majestatea Sa Margareta a oferit în ședința de deschidere, desfășurată în aula Nicolae Constantinescu din Facultatea de Horticultură, Înaltul Patronaj al Majestății Sale pentru acest eveniment anual.

Prin acest act onorant pentru Facultatea de Horticultură și USAMV București, Majestatea Sa Margareta continuă tradiția de peste 150 de ani a Casei Regale a României, care a sprijinit și îmbogățit substanțial patrimoniul universității noastre.

Atât Majestatea Sa Margareta cât și principele consort, ASR Radu, s-au arătat foarte interesați de baza materială a universității și au vizitat Centrul de cercetare Hortinvest și standurile expoziționale din incinta universității.

Un moment aparte al acestei vizite l-a constituit prezența Familiei Regale la standul Facultății de Horticultură. Cu acest prilej, atât Majestatea Sa Margareta cât și principele consort, ASR Radu, au declarat că susțin proiectul inițiat de Dl. Prof. univ. dr. Florin Toma, privind proclamarea bujorului Floarea Națională a României și au semnat tabelele de adeziune pentru acest proiect.

La sugestia Majestății Sale Margareta, echipele de filmare ale posturilor media prezente l-au intervievat pe Dl. Prof. univ. dr. Florin Toma în privința argumentelor acestei propuneri. A fost un moment onorant și emoționant să vedem interesul major al Majestății Sale Margareta și a principelui consort, ASR Radu, pentru acest proiect și să aflăm că florile preferate ale Majestății Sale Margareta sunt bujorii.

Mulțumim, Majestate! Mulțumim, Alteța Voastră!