DESCRIERE DEPARTAMENT PEISAGISTICĂ

 
 
 

Planuri de învățământ 2021-2022:

 

Peisagistica este o școală tânără, înființată pentru prima data în Romania in anul 1998 in cadrul Facultatii de Horticultura Bucuresti, fiind cea mai veche specializare de profil din România.

 

 

Deși este o profesie nouă, de care mulți nu au auzit, este una extrem de necesară, mai ales în contextul în care orașele se dezvoltă rapid, iar calitatea spațiilor publice scade îngrijorător.

Peisagistica aduce natura în orașe, studiază modul cum pot coexista impreună - astfel studenții învață despre ecologie, peisaje naturale, monumente istorice, arbori, flori și buruieni, dar și despre urbanism, arhitectura, arte și istorie.

Peisagistica este despre cadrul cotidian de viață, în care se studiază și se caută echilibrul ideal dintre natură, construcții și om.

Peisagistica este o profesie care se bazează pe proiectare, este înrudită cu arhitectura, dar și cu horticultura, ecologia, sociologia, geografia, ecologia și urbanismul.

Din primii ani învățăm sa desenăm (artistic și tehnic), dar și să lucrăm pe calculator - grafică și proiectare - astfel încât studenții peisagiști pot lucra apoi și în domenii conexe, unde grafica pe calculator este folosită intensiv.

 

 

 

Este o școală în care învățăm cum să facem orașe frumoase, în armonie cu natura. Putem spune că peisagistica este o arhitectură a orașelor construite după principii și soluții naturale, ecologice (Nature Based Solution - NBS).

Pentru că peisagiștii vin cu viziuni noi asupra orașelor, studenții și absolvenții sunt invitați deseori să participe la evenimente științifice, culturale sau artistice, naționale și internaționale.

 

 

De asemenea studenții și absolvenții școlii noastre partcipă la concursuri de idei pentru orașe și arii naturale, câstigând premii importante la nivel național și internațional.

O altă preocupare a peisagiștilor o constituie salvarea patrimoniului cultural și natural, implicându-se în ateliere, stagii de practică sau școli de vară legate de patrimoniu: Peleș, Florești - Prahova, Teleki, litoralul românesc, zone urbane protejate etc. Este o școală care îmbină cu succes teoria cu practica.

 

 

Avem schimburi Erasmus cu Franța, Belgia și Italia.

Fiind totuși o școală nouă, puțini știu ce este de fapt Arhitectura Peisajului, sau Peisagistica și mulți cred că este arta de a face grădini. Arta grădinilor este doar o parte din Arhitectura Peisajului. Peisagisica este despre grădini, dar și despre orașe, despre oameni și spații publice, despre ecologie și relația noastră cu natura, despre natură dar și despre cultură și societate.

Este o profesie complexă, nobila și extrem de frumoasă. Peisagistica este despre arhitectură, natură și oameni.

Veniți alături de noi într-o călătorie extraordinară.

Vă așteptăm cu mare drag!

 

 

 

Proiecte: