Bujorul – Floarea Naţională a României

Avem plăcerea să vă invităm la sărbătorirea Bujorului – Floare Națională a României sâmbătă, 20 mai, ora 9:00, în Grădina Botanică ”I.Todor” din Campusul Agronomie – Herăstrău, al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Aici veți avea ocazia să vă bucurați de cele 86 de varietății de bujori, o colecție impresionantă a Facultății de Horticultură.

În octombrie 2022, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care bujorul este declarat Floare Naţională. „Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României.” Pe teritoriul României, din Banat până în Dobrogea şi din Oltenia până în Transilvania şi Moldova cresc spontan cinci specii de bujor în rezervaţii naturale protejate prin lege, având un mare potenţial biologic şi ornamental: Paeonia peregrina, Paeonia tenuifolia, Paeonia triternata, Paeonia mascula, Paeonia officinalis, ssp. Banatica, precum şi trei specii cultivate cu peste 100 de varietăţi şi soiuri: Paeonia officinalis, Paeonia lactyflora, Paeonia suffruticosa.

Vă recomandăm să urmăriți pagina oficială din social media pentru noutăți
https://www.facebook.com/BujorulRomanescOficial