European Horticulture Congress, 12-15 mai 2024, un eveniment de referinţă pentru România, organizat de USAMV București

Congresul European de Horticultură (Europe Horticulture Congress – EHC 2024), este evenimentul major al anului în horticultura internaţională. 1.000 participanţi, 10 simpozioane, 11 tururi tehnice şi 5 tururi profesionale în cele mai importante zone horticole ale României, plus sute de profesionşti din peste 50 de ţări.   

Europe Horticulture Congress – EHC 2024 este organizat de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Societatea Română de Horticultură și beneficiază de susținerea Primăriei Municipiului București, a Senatului României, a Camerei Deputaților, a Ministerelului Educației, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Afacerilor Externe, a Băncii Naționale a României. 

Congresul European de Horticultură se organizează din patru în patru ani, celelalte ediții fiind găzduite de Germania (Stuttgart – 2021), Grecia (Chania – 2016), Franța (Angers – 2012) și respectiv, Austria (Viena – 2008). Desfășurarea congresului în România, ca a V-a țară organizatoare, și în București reprezintă o ocazie unică, care se va repeta poate peste 60 de ani sau mai mult.

Organizarea Congresului European de Horticultură în România reprezintă o oportunitate deosebită pentru educație și cercetare. Aducerea acestui eveniment internațional în România, oferă studenților, cercetătorilor, profesorilor și profesioniștilor acces la experți și inovații de top în domeniul agronomic și al horticulturii, consolidând colaborările naționale și internaționale. Participarea la congres contribuie la schimbul internațional de idei și la promovarea conceptelor europene de transformare a mediului urban în orașe verzi.

Spațiul în care se va organiza EHC 2024 este Centrul Internațional de Conferințe București, din cadrul Palatului Parlamentului. Prin alegerea acestei locații remarcabile, EHC 2024 nu doar facilitează discuții științifice de înalt nivel, ci și oferă participanților o experiență culturală și istorică memorabilă într-unul dintre cele mai iconice locuri din România.

Dacă vrei să afli cele mai noi metode din domeniul horticol, vino în perioada 12-16 mai 2024, în Bucureşti, într-o clădire iconică a României, Palatul Parlamentului.   

 

Tinerii cercetători în centrul atenţiei!

EHC 2024 încurajează participarea activă a tinerilor, integrând atât studenți, cât și profesioniști începători în comunitatea științifică prin formare și mentorat. Prin aceasta, dorim să asigurăm continuitatea și viitorul cercetării în horticultură.

Congresul reuneşte 30 de keynote speakeri recunoscuți la nivel internațional pentru expertiza lor notabilă în domeniul horticulturii. Aceștia acoperă o gamă largă de discipline și aduc în prim-plan cele mai recente descoperiri și cercetări în domeniu.

 

Horticultură 2.0 – 10 simpozioane despre inovare şi tehnologie

Programul din acest an cuprinde 10 simpozioane, unde știința și inovația se vor întâlni cu reprezentanţi ai industriei agricole într-un dialog deschis despre când, cum şi de ce, se pot crea punţi pentru dezvoltarea durabilă a horticulturii europene și mondiale.

Tematicile celor 10 simpozioane, sunt axate pe provocările actuale din domeniul horticol şi sunt:

– S01 Istoria horticulturii în Europa

– S02 Producția durabilă de legume, de la semințe la surse de stimulare a sănătății

– S03 Sisteme de producție de fructe pentru o dezvoltare durabilă și rezistentă

– S04 Viticultură și vinificație între tradiție și inovație

– S05 Fructele de pădure în Europa, între oportunități și provocări

– S06 Horticultura ornamentală în serviciul societății europene

–  07 Horticultura urbană: de la agricultura verticală la proiectarea plantării

– S08 Resurse genetice în horticultură: screening, propagare, utilizare și conservare

– S09 Robotică, mecanizare și horticultură inteligentă

– S10 Post-recoltare și calitatea produselor horticole

 

Post Symposium – Descoperă România prin tururile EHC 2024

Tururile tehnice și post-simpozion sunt concepute cu grijă pentru a le oferi o experiență autentică, vor aduce participantul în contact direct cu istoria, tradițiile și frumusețea naturală a țării. Fie că explorează castelele medievale ale Transilvaniei, degustă vinurile rafinate din Moldova sau vizitează peisajele pitorești ale Munteniei, fiecare experiență va contribui la construirea unei imagini complete și autentice a României. Congresul prin tururile sale tehnice și post-congres va ajuta la evidențierea resurselor naturale și culturale ale României, contribuind la consolidarea sa ca destinație turistică preferată în Europa.

Înregistraţi-vă acum pentru a lua parte la cel mai important eveniment ştiinţific al anului. 

Congress participant