Vă invităm la Noaptea Privighetorilor în campusul USAMV București – 9 iunie 2024

Noaptea Privighetorilor 2024. Vă dăm întâlnire la cea de-a 11-a ediție consecutivă a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Venim și anul acesta cu o locație nouă, Parcul Crâng din Buzău fiind gazda evenimentului în 1 iunie. La București și la Cluj, vă așteptăm în 9 iunie în Campusul Universității de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară, Parcul Dendrologic.

2024 este anul în care se împlinește un secol de la evenimentul care a inspirat Noaptea Privighetorilor – prima transmisiune radiofonică în direct, din natură, realizată de BBC în mai 1924, când ascultătorii postului de radio au avut ocazia să asculte duetul realizat de violoncelista Beatrice Harrison cu privighetorile din grădina casei sale. Evenimentul nostru este o combinație reușită de elemente captivante: tururi ornitologice ghidate de cunoscători ai păsărilor, specialiști sau voluntari, ateliere educative în aer liber, pentru copii de toate vârstele, expoziții de fotografie despre păsări și natură, totul culminând cu un concert instrumental de muzică clasică, tot în aer liber. De cele mai multe ori, muzica cu care ne desfătăm la finalul evenimentului nostru este inspirată direct din natură, chiar de către păsările pe care uneori avem norocul să le vedem și auzim.

„Noaptea Privighetorilor este evenimentul care atrage alături de noi copii și părinți, iubitori de natură și de muzică sau curioși și doritori de experiențe noi. Pentru că această alăturare de activități educative, care se desfășoară în aer liber, cu un concert de muzică instrumentală, susținut și el tot pe o scenă în natură, nu încetează nici după atâția ani să adune în jurul nostru numeroși participanți. De aceea, dorim să exploatăm la maxim această întâlnire și să creștem numărul celor care protejează păsările și natura. Astfel, avem activități pentru vârste și gusturi diferite și încercăm mereu să ducem cântecul privighetorilor în locuri noi.”, spune coordonatoarea proiectului Noaptea Privighetorilor, Teodora Domșa.

Atmosfera evenimentului, dacă nu o cunoașteți deja, reiese din videoclip.

Programul complet al ediției din acest an

București, 9 iunie 2024, Campusul Universității de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară

17:00 – 19:00 – tururi ghidate de biologii și membrii SOR

17:00 – 19:00 – ateliere educative pentru mici și mari

17:00 – 19:00 – expoziție de fotografii realizate de campionul mondial la canotaj Sergiu Bejan

19:00 – recital susținut de Formația Instrumentală Pro Nobile.

Partener: Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară

Tururile ornitologice, atelierele și concertul sunt gratuite.

 

„Sperăm ca participanții să plece de la evenimentul nostru mai conectați cu natura și cu ei înșiși. Să realizeze ce efecte benefice au asupra noastră relaxarea și petrecerea timpului în aer liber, alături de cei dragi, dar și că nu e nevoie să străbată distanțe mari pentru a avea acces la natură. Orașele noastre au rezerve de oxigen și bunăstare în parcurile și grădinile lor și e de datoria noastră să luptăm pentru ele, să le menținem cât mai naturale și mai accesibile, ba chiar să le mărim numărul și suprafața. Natura urbană capătă peste tot în lume un rol de prim rang în asigurarea unei bunăstări fizice, dar mai ales psihice a locuitorilor orașelor. SOR se străduiește să aducă în atenția publicului de la noi această valoroasă rezervă.”, a mai precizat Teodora Domșa.

 

Vă așteptăm pe data de 9 iunie în Campusul Universității de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară, Parcul Dendrologic -> https://www.facebook.com/events/446459601332884