Vă invităm la West Side Flower Fest, în Parcul Drumul Taberei, de astăzi până duminică (31.05-2.06)

🌸 Vă invităm la West Side Flower Fest, în Parcul Drumul Taberei, de astăzi până duminică (31.05-2.06)! Aici veți descoperi conceptul de amenajare propus de USAMV București – Grădina „Il Fait Chaud/Este Cald”!

În cadrul West Side Flower Fest, ce va avea loc în Parcul Drumul Taberei, veți putea admira 21 de grădini spectaculoase, amenajate de studenții a șase universități din țară, cu sprijinul ADPDU Sector 6. Printre acestea, suntem mândri să vă prezentăm Grădina „Il Fait Chaud/Este Cald”, creată de studenții de la Secția Peisagistică a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, pe care vă invităm să le votați!

☀️Grădina noastră pune în lumină modul în care acțiunile umane influențează natura și cum putem face schimbări pozitive prin intervențiile noastre. Proiectată de studenții talentați ai Secției Peisagistică, grădina este împărțită în trei zone distincte, fiecare cu propria semnificație.
Grădina plutitoare
Reconversia construcțiilor abandonate și reintegrarea lor în peisaj sugerează continuitatea materiei în natură. Cilindrii erodați simbolizează impactul antropic, iar reutilizarea materialelor degradate demonstrează sustenabilitatea. Sistemul de reciclare a apei din lac este esențial pentru „sistemul verde”.

Grădina fără irigații
„Il Fait Chaud” este o Grădină Manifest a Epocii Antropocenului, simbolizând simbioza între oameni și natură. Un copac uscat din care curge un râu de cărbune reprezintă poluarea industrială și potențialul intervenției umane.

Grădina de ploaie
Grădinile de ploaie rețin și absorb apa de pe străzi și acoperișuri, filtrând substanțele chimice și drenând apele stagnante. Aceste grădini atrag insecte benefice și sunt mai permeabile decât gazonul, utilizând eficient apa din precipitații pentru plante.

🌿Grădina „Il Fait Chaud/Este Cald” este realizată cu sprijinul SEMA PARC, cel mai mare proiect de regenerare urbană din București. După cele trei zile de Flower Fest, grădina va fi relocată pe Splaiul Independenței nr. 319, pentru a continua să inspire și să educe publicul.

📚Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectele noastre și să vă alăturați echipei noastre de viitori peisagiști, vă invităm să aflați totul despre programele de studii ale Universitatății de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București 👉 https://www.usamv.ro/index.php/ro/admitere

🔜 Vă așteptăm cu drag de astăzi, începând cu ora 16.00, pentru a descoperi frumusețea și creativitatea grădinii noastre!