ÎNVĂŢĂMÂNT LA DISTANŢĂ - ANUL UNIVERSITAR 2022-2023
- Informații generale
- Ghid
- Cadre didactice
- Admitere
- Studenți
- Orar
- Programare examene
- Lucrare de Diploma
- Taxe
- Arhivă
Informații generale
Acreditat de către ARACIS cu calificativul ÎNCREDERE din data de 17.05 2017
- DURATA STUDIILOR 4 ANI
- DIPLOMĂ ECHIVALENTĂ CU CEA DE LA ÎNVĂŢĂMÂNTUL DE ZI
- PLANURI DE ÎNVĂŢĂMINT SIMILARE
Studenţii înscrişi la ID-Horticultură în baza taxei de şcolarizare beneficiază de:
- asistenţă la înscriere din partea comisiei de admitere;
- materiale de studiu (suport de curs, CD-uri, broşuri etc.)
- verificarea cunoştiinţelor pe parcurs;
- examinarea finală;
- asistenţă pe perioada studiilor din partea tutorilor;
- acces la baza materială a facultăţii în timpul activităţilor aplicative asistate sau pentru elaborarea lucrării de licenţă, lucrări de cercetare, pe baza programului stabilit de tutore;
- acces la biblioteca universităţii în baza legitimaţiei de student.
Învăţământul la Distanţă (ID) reprezintă o tehnologie modernă de pregătire, cu mare răspândire şi eficienţă verificată în ţările Uniunii Europene (UE), care este adaptabilă educaţiei permanente atât pentru formarea iniţială, cât şi pentru formarea continuă în domeniile de specializare ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Acest tip de proces educaţional pune la dispoziţia studenţilor resurse de învăţământ cu următoarele caracteristici:
- separarea în timp şi/sau spaţiu a studenţilor în raport cu facultatea pe de o parte dar şi între studenţi între ei pe de altă parte;
- interacţiunea între studenţi şi facultate şi între studenţi şi resursele de învăţământ se realizează prin medii de comunicare bidirecţionale.
În derularea procesului de învăţământ în cadrul programului ID se vor avea în vedere următoarele aspecte :
- se asigură înformarea corectă a candidaţilor despre condiţiile şi cerinţele de înscriere, cuantumul taxelor, informarea studenţilor despre conţinutul programele de studiu, tipul diplomei obţinute, modul de examinare, modul de comunicare cu facultatea şi cu tutorii etc.;
- asiurarea accesului tuturor studenţilor înscrişi la ID şi în mod egal la: asistenţă la înscriere, asistenţă educaţională, livrarea resurselor de învăţare, acces la mijloace de comunicare, suport tutorial, examinare corectă şi înregistrarea notelor obţinute, consiliere profesională etc.
Anexa II_8a - Regulament ID 2016
Anexa II_10 - Procedură privind organizarea si desfasurarea activitatilor didactice la ID
Ghid
1.Ce este Invatamantul la Distanta (ID) ?
Invăţământul la distanţă oferă posibilitatea de licenţiere, respectiv de specializare postuniversitară, a unei categorii a populaţiei active care nu a avut posibilitatea, nu şi-a propus continuarea studiilor sau îşi continua studiile concomitent cu activitatea productiva, mai ales acelei părţi a populatiei care nu dispune de posibilitatile de susţinere financiară, impuse de participarea la cursurile cu frecvenţă sau care, din motive familiale sau chiar geografice, nu are posibilitatea să frecventeze cursurile la zi. Este o formă de învăţămât dinamică şi foarte flexibilă accesibilă unei categorii largi de populaţie.
2.Cum se desfăşoara orele la Invatamantul la Distanta ?
Aceste ore diferă în oarecare măsura de orele tradiţionale. Telul lor primar nu este acela de a preda anumite cunoştinţe, ci de a vă îndruma în clarificarea problemelor, întrebarilor ivite în timpul studiului individual.
Pe parcursul studiilor veţi avea deseori ocazia să discutaţi cu titularul de disciplina, cu tutorele şi cu colegii despre experienţele dobândite, greutăţile întâmpinate, întrebările formulate cu ocazia parcurgerii materialului. Cu aceste ocazii aveţi posibilitatea să aflaţi problemele celorlalţi colegi, dar şi soluţiile lor la anumite probleme.
Consultaţiile însă, numai atunci va vor fi de folos, daca vă veţi duce pregătit la ele. Vă recomandăm citirea în prealabil a capitolelor care vor fi discutate, rezolvarea problemelor aferente acestora şi, în ultimă instanţă, formularea întrebarilor.
3.Despre tutori
Tutorele va fi acela care vă va asista la teme, vă va răspunde la întrebari şi va clarifica problemele, va ţine legatura cu dvs. şi vă va sta la dispoziţie, la locul şi timpul dinainte stabilit prin programul de studiu. Dacă pe parcursul studiilor vă veţi lovi de obstacole care va vor parea de netrecut sau dacă, din variate motive, nu veţi reuşi să ţineti pasul cu planificarea facută, trebuie să luaţi legătura neaparat cu tutorele dvs., care va încerca să vă ajute în rezolvarea problemelor ivite.
Tutorele consiliază studentul pe parcursul unui program de instruire. Îndrumarea se realizează individualizat şi în grup, prin întâlniri directe, corespondenţă, telefon, e-mail sau forme combinate şi constă în direcţionarea studiului şi evaluarea periodică a parcursului academic. Responsabilităţile tutorilor sunt următoarele:
- asigură interfaţa între studenţi, resursele de învăţământ şi profesorul titular de curs;
- este responsabilul academic al formaţiei de studiu, ocupându-se şi de rezolvarea unor probleme de organizare specifice în perioada de pregătire;
- susţine activităţi didactice şi de consultanţă, în conformitate cu programa analitică a disciplinei.
Legătura cu profesorii titulari de curs se realizează, de regulă, prin e-mail. De obicei se organizează şi întâlniri cu profesorii titulari de curs, în completarea activităţilor tutoriale şi a celor asistate.
4.Derularea procesului didactic
În decurs de o lună de la înscriere, cursanţii ID primesc următoarele materiale:
- planul de învăţământ;
- graficul activităţilor;
- programele analitice pentru toate disciplinele ce urmează a se studia în decursul anului sau semestrului respectiv;
- tematica lucrărilor de control;
- materiale de studiu: cursuri, casete, CD-uri, necesare pentru disciplinele anului respectiv;
- programul de consultaţii;
- lista tutorilor care asigură activităţile aplicative, consultaţiile de specialitate şi alte activităţi faţă în faţă.
Anul academic este dvizat în 2 semestre, fiecare are 14 săptămâni, în fiecare dintre acestea studentul desfăşoară următoarele activităţi:
1. Studiul individual (SI) – reprezintă echivalentul orelor de curs de la învăţământul la Zi, care în sistemul ID se studiază îndividual acasal la locul de muncă sau în alte locuri, în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară studentul.
2. Teme de control (teme de casă, TC) – reprezintă o anumită cotă din orele de seminar sau de curs pentru disciplinele care nu au prevăzut în planul de învăţământ activităţi aplicative. Aceste teme se întocmesc acasă pe baza recomandărilor date de cadrele didactice şi se predau la DID conform programărilor de calendarul disciplinei.
3. Activităţi tutoriale (AT)– sunt activităţile derulate sub îndrumarea tutorilor (cadre didactice, de obicei nu titularii de disciplină) şi reprezintă echivalentul unei cote din orelor de seminar (15-30%) din orele învaţamântului de la zi. La fiecare disciplină care are prevăzute AT, se organizează minim 2 întâlniri între studenţi şi tutori pentru a rezolva eventualele probleme întâlnite pe perioada de pregătire a materialelor cerute şi pentru consultaţie.
4. Activităţi aplicative asistate (AA) – sunt echivalentul orelor de la lucrările practice, proiecte sau practică din planul de învăţământ la zi. Acestea se desfăşoara la sediul DIDH sau la Centrele teritoriale. Aplicaţii practice specifice fiecărei discipline se efectuază sub directa îndrumare a cadrelor didactice, ma întâi sunt prezentate principiile de bază iar apoi studenţii exersează şi aplică în mod concret.. Tot în această categorie se încadrează şi proiectele de la disciplinele de profil. Aceste proiecte se întocmesc pe baza îndrumătoarelor specifice care se multiplica se se distribuie studenţilor la începutul semenstrul în care sunt prevăzute proiectele, şi pe baza explicaţiile date de cadrele didactice. Întreagă această categorie de aplicaţii este programată sub formă de module intensive pe perioade bine determinate, achitarea de aceste obligaţii din partea studenţilor ....... preliminar de acces la examen. Stagiile de practică se vor desfăşura în unităţi de profil, iar studenţii vor face dovada realizării acestor stagii.
Evaluarea pregătirii profesionale ale studenţilor se va face astfel:
- pe parcursul anului prin: lucrări de control, activităţi aplicative, proiecte, seminarii etc., cu o pondere de peste 60% în nota finală în funcţie de specificul disciplinei;
- în perioada sesiunii de examene, la sfârşitul fiecărui semestru, pe durata de o săptămână, prin colocvii şi examene, cu o pondere de până la 40% în nota finală
5.Drepturile şi obligaţiile studenţilor în învăţământul la distanţă
Drepturi
• sa primeasca materiale didactice tiparite (manuale universitare elaborate conform tehnologiilor de învatamânt la distanta, casete audio-video, dischete, CD-uri etc.);
• sa beneficieze de activitati aplicative sub îndrumarea cadrelor didactice, organizate în laboratoare si sali de lucrari practice ale DID;
• sa participe la cursurile, laboratoarele, lucrarile practice, seminariile - organizate de facultatile de la cursurile de zi ale USAMV, la libera optiune a studentilor de la forma de
învatamânt la distanta;
• sa utilizeze baza materiala a DID si a USAMV: laboratoare, sali de lucrari practice, seminarii, amfiteatre, biblioteci, sali de lectura, sali de informatica, sala de acces la Internet a Facultatii de Management, fermele didactice si experimentale, bazele sportive;
• sa beneficieze de facilitati privind accesul la informatii pe Internet;
• sa beneficieze de consultanta de specialitate din partea personalului didactic.
Indatoriri
• sa achite si sa respecte termenele stabilite pentru plata ratelor taxei de scolarizare;
• sa predea referatele tematice la termen;
• sa sustina probele practice si proiectele prevazute pentru disciplinele din planurile de învatamânt;
• sa promoveze toate formele de evaluare: verificarile pe parcurs, colocviile, examenele;
• sa respecte prevederile Cartei universitare si Regulamentului privind activitatea profesionala a studentilor;
• sa respecte prevederile Regulamentului de organizare si functionare a DID.
REGULAMENT
(valabil începând cu anul universitar 2009/2010)
Capitolul 1. Dispozitii generale
Art.1. Departamentul de Învăţământul la Distanţă-Horticultură (DIDH) funcţionează sub egita Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, în cadrul Facultăţii de Horticultură, ca structură instituţională specializată pentru iniţierea şi managementul programelor în sistemul învăţământ la distanţă (ID).
Art.2. În prezent, organizarea şi funcţionarea programelor ID în învăţământul superior este reglementată prin HG nr. 1011/8.10.2001şi HG 1175/2006.
Art.3. Învăţământul la distanţă este o formă moderna de pregătire, cu mare răspândire şi eficienţă verificată în ţările Uniunii Europene (UE), care este adaptabilă educaţiei permanente atât pentru formarea iniţială, cât şi pentru formarea continuă în domeniul horticulturii.
Art. 4. Funcţionarea Departamenul ID - Horticultură se desfăşoară conform legilor în vigoare şi a prezentului regulament, care poate fi modificat şi completat prin hotărâri ale Biroului Senatului şi ale Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.
Art.5. Organizarea şi managementul programelor în sistem ID- Horticultură se desfăşoara în cadrul Departamentului de studii ID- Horticultură, care poate avea centre teritoriale.
Art.6. Departamentul IDH organizează programe de studii în sistem ID pentru următoarele tipuri şi niveluri de pregătire profesională:
a. calificări superioare universitare, finalizate prin examen de licenţă;
b. specializari la nivel postuniversitar prin masterat, finalizate prin diplome de disertaţie;
c. perfecţionare, finalizată prin certificate sau diplome;
Art. 7. Programele ID prevăzute la art. 6 alin. a, finalizate prin examen de licenţă se evaluează şi se propun pentru autorizare şi respectiv acreditare de către ARACIS. Procesul de autorizare-acreditare vizează evaluarea academică periodică, respectiv metodologia specifică de pregătire a ID şi baza materială a Facultăţii.
Art. 8. Pentru programele prevăzute la art. 6 lit. b), c) acreditarea se face pe baza unei metodologii elaborate de către Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării.
Art.9. Personalul didactic este constituit din cadre didactice de prestigiu, conform Legii 128/1997.
Art. 10. Pentru organizarea formării iniţiale profesionale universitare şi postuniversi¬tare Departamentul IDH respectă curriculum de la învăţământul de zi, sistemul Bologna cu credite transferabile, din domeniul Horticultură, durata studiilor fiind de 4 ani.
Art. 11. Activităţile ID respectă principiile autonomiei universitare între toţi factorii care organizează acest gen de învăţământ.
Art.12. Cursurile şi modulele de curs ID se finalizează cu evaluare materializată în note sau calificative.
Art. 13. Diplomele şi certificatele de studii eliberate de instituţiile de învăţământ superior, în condiţiile legii, pentru specializările în sistem ID conferă aceleaşi drepturi ca şi cele eliberate pentru specializările de la forma de învăţământ zi.
Art.14. Studenţii înscrişi la ID încheie un contract cu instituţia de învăţământ superior organizatoare de ID care a obţinut acreditarea în acest scop, în care se specifică drepturile şi obligaţiile părţilor.
Art. 15. Învăţământul la distanţă se autofinanţează atât din acţiunile proprii, cât şi din taxe, donaţii, sponsorizări etc.
Capitolul II. Admiterea, înscrierea şi documentele studentului
Art. 16. Candidaţii la admitere în învăţământul universitar sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau cu diplomă echivalentă acesteia.
Art. 17. Studenţii de la învăţământul de stat sau particular se pot înscrie la învăţământ la distanţă pentru a urma în paralel două specializări. Pe baza situaţiei şcolare de la prima specializare se pot echivala examenele la care programa analitică este apropiată.
Art.18. Absolvenţii cu diplomă de licenţă se pot înscrie la cursurile universitare forma ID pentru a urma o nouă specializare sau pentru reconversie profesională. În funcţie de situaţia şcolară a primei specializări, absolventul poate beneficia de echivalarea examenelor la disciplinele cu conţinut asemănător.
Art. 19. Numărul de locuri se stabileşte de conducerea Departamentului în funcţie de potenţialul de şcolarizare şi se aprobă de Senatul UŞAMV.
Art.20. Admiterea studenţilor la toate formele de instruire prin ID se face în funcţie de mediile obţinute la examenul de Bacalaureat şi a rezultatelor obţinute la interviu, iar metodologia de desfăşurare este stabilită de Senatul USAMV, în aceleaşi condiţii ca la invatamantul de zi.
Art. 21. Perioada de înscriere, de regulă, este 1 iulie - 30 noiembrie. Pentru cazuri excepţionale se aprobă inscrieri şi după data de 30 noiembrie.
Art. 22. Actele necesare inscrierii sunt următoarele:
- cererea de înscriere;
- diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia în original sau în copie legalizată;
- certificat de naştere în copie legalizată;
- certificat de căsătorie în copie legalizată (dacă este cazul);
- adeverinţă medicală;
- diploma de licenţă în original, însoţită de suplimentul la diplomă, în copie legalizată pentru ciclul II de studii;
- 3 fotografii tip buletin;
- chitanţa de plată a taxei de înscriere.
Art.23. Cursanţii ID admişi pentru formarea iniţială în învatamantul superior agronomic au calitatea de studenţi; conform art. 8 OMEN nr. 3354/1999 şi art. 7 al.3 din HG. 1011/2001, sunt înmatriculaţi la facultatea unde s-au înscris şi au fost declaraţi admişi, după semnarea contractului de şcolarizare. Înmatricularea studenţilor se face prin decizia rectorului universităţii. Pentru a fi înmatriculaţi, studenţii sunt obligaţi să achite în termen de cel mult 30 de zile jumătate din taxa anuală de şcolarizare.
Art.24. Înscrierea studenţilor în Registrul matricol se face în ordine alfabetică, sub un număr unic, valabil pentru întreaga perioadă de şcolarizare. Numerele se dau în continuare pentru fiecare serie nouă de studenţi.
Art. 25. La înscrierea studentului în registrul matricol se întocmeşte dosarul personal al acestuia, care cuprinde actele solicitate la înscriere şi se completează cu acte prin care i s-au acordat anumite drepturi sau i s-au aplicat anumite sancţiuni.
Actele de studii rămân la dosarul studentului pe întreaga perioadă de şcolarizare şi se eliberează o dată cu diploma.
Art. 26. La înscrierea în facultate secretariatul Departamentului eliberează fiecărui student următoarele documente nominale:
- carnet de student;
- legitimaţie de student.
Aceste documente sunt netransmisibile, în ele nu sunt admise corecturi nejustificate, introducere de date nereale etc., acestea constituind falsuri în acte publice şi se sancţionează ca atare.
Art.27. Toţi studenţii, inclusiv studentele căsătorite, se înscriu cu numele din certificatele de naştere. Actele de studii care nu concordă cu numele din certificatele de naştere nu sunt valabile la înscriere.
Capitolul III. Drepturile şi obligaţiile studenţilor şi ale instituţiei ofertante, procesul de instruire, sistemul de evaluarea şi certificarea studiilor,
Art. 28. Studenţii/cursanţii ID au următoarele drepturi:
- să primească manualele de lucru pentru fiecare modul specificat în planul de învăţământ, în condiţiile stabilite de conducerea departamentului ID;
- să ia parte la sesiunile tutoriale, potrivit graficului oficializat;
- să solicite consultaţie tutorelui nominalizat;
- să utilizeze baza de informare şi documentare a USAMV în acelaşi regim ca studenţii de la zi;
- să folosească baza materială a învăţământului (laboratoare, cabinete de specialitate, biblioteca, săli pentru seminarii, cursuri, baza de practică, etc.) din USAMV, respectand acelaşi regim ca studenţii de la zi;
- să se prezinte, în condiţiile precizate de tutor, la tutorialele de evaluare;
- să se adreseze în orice problemă legată de programul ID conducerii Departamentului ID;
- să i se restituie parţial taxa anuală de studiu, după criteriile stabilite prin contractul de şcolarizare, dacă din motive obiective solicită anularea înmatriculării;
- să obţină la cerere, certificat/adeverinţă pentru modulele parcurse.
Art. 29. Studenţii/cursanţii ID au urmatoarele îndatoriri/obligaţii:
- să încheie contract de şcolarizare cu conducerea universităţii la începutul perioadei de studiu (primele 30 zile de la începerea sem. I) şi contracte anuale de studii cu conducerea departamentului ID.
- să-şi asigure condiţii optime pentru desfăşurarea programului de pregătire la agenţii economici/domiciliu;
- să-şi procure manualele de studiu şi materialele auxiliare în timp util pentru parcurgerea optimă a modulelor;
- să rezolve problemele din manualele de lucru la cotele de calitate stabilite de tutori şi să le valorifice în lucrările de evaluare sumativa şi la evaluarea finală;
- să se prezinte la Centrul sau Departamentul ID pentru evaluările programate în tutorialele stabilite prin graficul aprobat de conducerea departamentului ID din facultate;
- să achite, la termenele şi în cuantumul stabilit taxa de şcolarizare aprobată de Senatul USAMV.
Art.30. Senatul USAMV, sub egida căruia funcţionează DIDH, validează din punct de vedere academic (profesional) planurile de învăţământ ID de pregătire profesională pentru:
- calificări superioare universitare de învăţământ finalizate prin examen de licenţă;
- specializări la nivel postuniversitar, masterat, finalizate prin examen de disertaţie;
- perfecţionare cu durată mai mică de un an, finalizată prin certificate sau diplome;
Art. 31. Pentru studiile universitare şi postuniversitare se elaborează un pachet de cursuri, astfel conceput, încât după promovarea examenelor finale, cursurile având curriculumul identic cu cel de la învăţământul clasic, cursanţii să fie pregătiţi în vederea exercitării meseriei din domeniul ales.
Art. 32. Fiecare student primeşte cursurile tipărite, tematica de studii, materialele auxiliare însoţitoare, programarea consultaţiilor şi a lucrărilor de control, precum şi programarea sintezelor şi a examenului final.
Fiecărui student i se comunică numele cadrului didactic (tutorelui) care se ocupă de îndrumarea sa.
Art. 33. Prezentarea la examenul de finalizare a cursului este condiţionată de obţinerea la lucrările de control a unui punctaj minim (evaluarea se face pe bază de note, nota minimă fiind 5).
Art. 34. Disciplinele studiate la învăţământul la distanţă, având corespondenţă în învăţământul clasic, primesc acelaşi număr de credite ca şi cursurile predate la învătământul de zi.
Art. 35. Examinarea se poate face prin probă scrisă sau prin probă orală. Notarea răspunsurilor studenţilor la examene se face cu note de la 10 la 1, exprimate în numere întregi, nota minimă de promovare fiind 5.
Art. 36. Rezultatul obţinut la examen se înscrie după examinare în catalogul de examen şi în carnetul de student. Nu se admite intrarea la examen, indiferent de modul în care se desfăşoară, fără prezentarea carnetului de student şi a legitimaţiei. Pentru studentul care nu se prezintă la examen în sesiunea la care s-a înscris, examinatorul îl trece "absent" în catalogul de examen. În catalogul de examen nu se admit ştersături sau modificări.
Art. 37. În structura unui an universitar sunt prevăzute trei sesiuni de examene, precedate de perioade intensive de pregătire la sediul Departamentului sau în centrele teritoriale.
Art.38. Învăţământul la distanţă reprezintă o formă de instruire care include in primul rând elemente de flexibilitate. Studentul înscris la forma ID se poate transfera la un alt centru, îşi poate întrerupe studiile ori de câte ori condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea îi impun acest lucru.
Situaţia şcolară a studentului pentru perioada de întreruperi se va încheia cu mentiunea "RETRAS".
Art. 39. Studentul care a întrerupt studiile este obligat ca la reluarea lor să îndeplinescă şi eventualele obligaţii şcolare de diferenţă, rezultate în urma modificării, între timp, a curriculumului specializării în sistemul clasic.
Art. 40. Studentul transferat primeşte certificat sau atestat pentru toate cursurile absolvite, număr de credite pentru fiecare curs, precum şi notele obţinute la fiecare disciplină.
Art.41. Studentul este obligat să ţină permanent legătura cu Departamnetul sau Centrul IDH. În situaţia în care studentul nu mai comunică cu Centrul, după doi ani este exmatriculat.
Art.42. Studentul exmatriculat îşi poate relua studiile, recunoscându-i-se toate examenele promovate, cu condiţia ca între timp să nu se fi operat modificări majore ale structurii cursului sau curriculumului specializării.
Art.43. Conducerea DIDH poate aproba transferul studenţilor de la învăţământul de stat sau particular, cursuri de zi, frecvenţă redusă sau ID.
Studentul transferat va susţine eventualele examene de diferenţă şi va fi înmatriculat în anul de studii aprobat de conducerea centrului.
Art.44. Pentru înscrierea la examenul de licenţă/disertaţie secretariatul Centrului constituie pentru fiecare student care a promovat toate cursurile necesare specializării, dosarul cu actele necesare înscrierii la examenul de licenţă organizat în acest scop, conform reglementărilor legale în vigoare.
Art.45. Candidatul la examenul de licenţă/disertaţie comple¬tează cererea de înscriere tip cerută de instituţia organizatoare.
Art.46. Graficul desfăşurării examenului de licenţă/disertaţie se comunică de către Rectoratul USAMV secretariatului Centrului.
Art. 47. Înscrierea la examenul de licenţă/disertaţie şi depune¬rea lucrării (proiectului) de diplomă se fac cu cel puţin 10 zile înainte de data la care este programată începerea examenului.
Art.48. Examenul de licenţă/disertaţie, pentru absolvenţii învăţământului la distanţă, se desfăşoară în cadrul USAMV, în acelaşi timp cu absolvenţii de la învăţământul clasic sau poate fi organizat şi susţinut prin deplasarea comisiei de examen la centrele teritoriale.
Art. 49. Instituţiile de învăţământ care organizează examen de licenţă pentru absolvenţii ID vor verifica legalitatea actelor prezentate de candidaţii la examenul de licenţă, în conformitate cu curriculumul specializării respective de la forma clasică de învăţământ.
Art. 50. Diplomele universitare obţinute în urma examenelor de licenţă/absolvire/disertaţie vor fi eliberate de instituţiile de învăţământ superior la care s-au sustinut aceste examene.
Capitolul IV. Finanţarea învăţământului la distanţă
Art. 51. Resursele financiare ale DID-Horticultură, organizat sub egida USAMV, se folosesc autonom, in regimul resurselor de tipul venituri proprii, în conformitate cu legea învăţământului nr. 84/1995, art. 169, paragraful 3, adică fără vărsăminte la bugetul de stat şi fără afectarea alocaţiilor de la bugetul de stat.
Art. 52. Finanţarea ID se face conform legii, pe baza asistenţei financiare nerambursabile, împrumuturilor externe, sponsorizări şi autofinanţări (taxe pentru servicii de instruire, recuperarea cheltuielilor de organizare, de elaborare şi tipărire a cursurilor etc.). DIDH va menţine o evidenţă strictă a veniturilor prin fişe analitice în cadrul veniturilor proprii la nivel de facultate sau într-un subcont deschis pentru această activitate. DIDH poate avea cont separat de universitate.
Art. 53. Resursele financiare cumulate ale DID se pot folosi, cu respectarea procedurilor legale în vigoare, pentru elaborarea de noi cursuri, activităţi de promovare, deplasări, achiziţionarea de cursuri (inclusiv din străinătate), burse de cercetare şi instruire, informare şi documentare în domeniu, taxe pentru participarea ca membru în organizaţii şi instituţii de profil, organizarea şi participarea la manifestări interne şi internaţionale pe teme de ID, editarea de cărţi, publicaţii şi materiale educaţionale audio, video, soft, multimedia, remunerarea specialiştilor, personalului didactic, tehnic şi administrativ implicat în activităţile învăţământului la distanţă şi pentru investiţii în slujba propriei dezvoltări.
Art. 54. Veniturile realizate şi neutilizate la finele anului se reportează cu aceeaşi destinaţie pentru anul următor.
Capitolul VI. Conducerea DIDH
Art. 55. Conducerea operativă a Departamentului pentru Învăţământ la Distanţă-Horticultură este asigurată de director, ajutat de un director adjunct. În activitatea de conducere directorul departamentului se bazează pe consiliul de administraţie, format din 5 persoane.
Art.56. Directorul DIDH este numit de Senatul USAMV.
Dispoziţii finale
Art.37. (1). Legalizarea şi oficializarea normelor înscrise în prezentul Regulament se va face prin aprobarea lui de către Biroul de Senat USAMV.
Art.58. Dispoziţiile prezentului Regulament intră în vigoare de la 1 octombrie 2009.
Aprobat de Biroul de Senat al UŞAMV Bucureşti din data de 03.03.2009
Rector,
Prof.univ.dr. Ştefan Diaconescu
Anexa II_26 - Ghid consiliere studenti ID
Cadre didactice
Lista cadrelor didactice ID 2021-2022
Anexa II_31 - Ghid de elaborare a materialelor de studiu in tehnologia ID
Anexa II_79 - Ghid utilizare Moodle profesori horticultura
Anexa II_87 - Ghid de proiectarea materiale didactice si de proiectare a evaluarii studenților
Admitere
Admitere 2022
ADMITERE 2022
Programul de Studii
- program de studii de licență, Specializarea Horticultură, Acredidat din 17.05.2017;
- forma de învățământ: Învățământ la Distanță (ID);
- durata studiilor: 4 ani;
- număr de credite transferabile: 240 ECTS.
- Program acreditat din anul 2016.
Număr de locuri: 100, cu taxă
Perioada de înscriere: 4 iulie‐30 septembrie 2022
Înscrierea candidaților se face în mod fizic la secretariatul facultăți, de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00. În cazuri speciale se poate face și înscrierea online pe platformă, ateție trebuie ca documenteke trimise să fie validate de secretariat
Atenție: Admiterea se va face in limita locurilor disponibile, și se va sista la completarea acestora.
Acte necesare:
- diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) și foaia matricolăîn original sau copie;
- adeverinţă eliberată de liceu,în original sau copie pentru absolvenţii care au promovat examenul de bacalaureat în anul 2020;
- certificatul de naștere, în original sau copie;
- certificatul de căsătorie, în original sau copie (dacă este cazul);
- adeverință medicală tip, eliberată de cabinetele medicale (şcolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru domeniul sau programul de studii pentru care candidează;
- patru fotografii tip carte de identitate (în cazul admiterii online acestea vor fi depuse în 10 zile de la începerea anului universitar 2020-2021);
- copie după cartea de identitate;
- documente care justifică proveniența din medii dezavantajate socio-economic(din centre de plasament, orfani, rromi și persoane cu dizabilități).
Nu se percep taxe de admitere.
Taxa de studii: 3.500 lei - se plăteşte în 3 tranşe; prima tranşă se achită la înmatriculare, în valoare de 1.700 lei, iar următoarele de 900 lei înaintea celor două sesiuni de iarnă și de vară.
* se acordă o reducere de 10% din valoarea taxei de studii pentru cei ce achită integral taxa de studii
Admitere 2020
Programul de Studii
- program de studii de licență, Specializarea Horticultură;
- forma de învățământ: Învățământ la Distanță (ID);
- durata studiilor: 4 ani;
- număr de credite transferabile: 240 ECTS.
- Program acreditat din anul 2016.
Număr de locuri: 100, cu taxă
Perioada de înscriere: 6 iulie‐30 septembrie 2020
Înscrierea candidaților se face online sau în cazuri excepționale ‐ cu depunerea unei declarații pe propria răspundere privind situația de excepție și privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID ‐ la secretariatele facultăților, de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00.
Atenție: Admiterea se va face in limita locurilor disponibile, și se va sista la completarea acestora.
Acte necesare:
- diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) și foaia matricolăîn original sau copie;
- adeverinţă eliberată de liceu,în original sau copie pentru absolvenţii care au promovat examenul de bacalaureat în anul 2020;
- certificatul de naștere, în original sau copie;
- certificatul de căsătorie, în original sau copie (dacă este cazul);
- adeverință medicală tip, eliberată de cabinetele medicale (şcolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru domeniul sau programul de studii pentru care candidează;
- patru fotografii tip carte de identitate (în cazul admiterii online acestea vor fi depuse în 10 zile de la începerea anului universitar 2020-2021);
- copie după cartea de identitate;
- documente care justifică proveniența din medii dezavantajate socio-economic(din centre de plasament, orfani, rromi și persoane cu dizabilități).
Nu se percep taxe de admitere.
Taxa de studii: 3.000 lei - se plăteşte în 3 tranşe; prima tranşă se achită la înmatriculare, în valoare de 1.500 lei, iar următoarele de 750 lei înaintea celor două sesiuni de iarnă și de vară.
* se acordă o reducere de 10% din valoarea taxei de studii pentru cei ce achită integral taxa de studii
Documentele depuse în copie vor fi certificate conform cu originalul de persoanele desemnate la nivel de facultate (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 41/2016). Încărcarea documentelor de către candidat în formularul de admitere online este realizată cu asumarea responsabilității acestora cu privire la autenticitatea și corespondența dintre documentele digitale/scanate și cele originale.
Dosarele incomplete/ formulare de admitere - online incomplete nu sunt acceptate pentru înscriere!
Admitere 2019
OFERTA EDUCAŢIONALĂ
- program de studii de licență, Specializarea Horticultură;
- forma de învățământ: Învățământ la Distanță (ID);
- durata studiilor: 4 ani;
- număr de credite transferabile: 240 ECTS.
Domeniul |
Programul de studii de LICENŢĂ |
Forma de învățământ/Număr de credite | Nr. maxim de studenți ce pot fi școlarizați | Număr de locuri repartizate | |
Horticultură | Horticultură |
ID/240 |
100 |
BUGET |
TAXĂ |
- | 100 |
CÂND AU LOC ÎNSCRIERILE ŞI EXAMENELE DE ADMITERE?
Perioada de înscriere 12 iulie‐20 septembrie 2019.
Înscrierea candidaților se face la secretariatul departamentului ID, de la sediul facultății, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.
Completarea locurilor se va face în ordinea înscrierii, până la ocuparea integrală a locurilor, pe baza dosarului de înscriere complet și a chitanțelor de plată a taxei de înscriere și a primei tranșe din taxa de studii.
ÎN CE CONSTĂ EXAMENUL DE ADMITERE?
- 70% media de la bacalaureat;
- 30% nota/media aritmetică la alegerea candidatului la una din probele de la bacalaureat: limba română/limba maternă; matematică; chimie; biologie; geografie.
CE TREBUIE SĂ CONŢINĂ DOSARUL DE ÎNSCRIERE?
Înscrierea la concursul de admitere se face personal de către candidat, pe baza cărţii de identitate, parcurgându-se etapele enumerate mai jos. Candidatul primeşte de la comisia de admitere un dosar plic pe care va înscrie datele de identificare, inclusiv adresa de e-mail şi numărul de telefon şi cererea de înscriere, care se va completa de către candidat cu toate datele cerute sub semnătură proprie.
Dosarul de concurs va conţine:
Documentele depuse în copie vor fi certificate conform cu originalul de persoanele desemnate la nivel de facultate (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 41/2016). Dosarele incomplete nu sunt acceptate pentru înscriere.
La înscriere se precizează, prin cifre, prioritatea pentru domeniile/ programele de studii din fişa de înscriere, în cazul în care candidatul solicită înscrierea la mai multe facultăţi/domenii.
Înscrierea se face o singură dată la facultatea pentru care candidatul îşi manifestă prima opţiune, iar depunerea mai multor dosare de înscriere atrage după sine eliminarea din concurs.
Dosarul completat cu actele menţionate mai sus rămâne pe toată perioada concursului de admitere la comisia tehnică unde s-a făcut înscrierea.
După încheierea perioadei de înscriere, opţiunile, ordinea acestora, precum şi alte informaţii din fişa de înscriere nu pot fi modificate.
TAXE
a. Taxa de înscriere: Cuantumul taxei de înscriere este de 150,00 lei, iar dacă un candidat va dori să marcheze şi alte opţiuni, la alte facultăţi, taxa este de 50,00 lei pentru fiecare altă opţiune în plus.
Cuantumul taxei de înmatriculare este de 50,00 lei.
Sunt scutiţi de plata taxei de înscriere, pentru înscrierea la un singur program de studii, acei candidaţi a căror vârstă este de maximum 26 de ani, împliniţi în anul 2019, după cum urmează:
Scutirea de la plata taxei se face numai pe baza documentelor originale prezentate de candidaţi, din care să rezulte că fac parte din una dintre categoriile de mai sus.
Aprobarea scutirii se face de către comisiile tehnice de înscriere, constituite cu ocazia concursului, pe facultate. Taxele de înscriere şi de studii (obligatoriu TRANȘA I) se vor achita în numerar, în punctele special amenajate (sala Bp3).
b. Taxe de studii, anul I:
Nr. crt. | Facultatea | Domeniul/Specializarea | Taxa anuală în lei | Tranșe | ||
I | II | III | ||||
1 | Horticultură | Horticultură | 3000 | 1500 | 750 | 750 |
Admitere 2018
OFERTA EDUCAŢIONALĂ
- program de studii de licență, Specializarea Horticultură;
- forma de învățământ: Învățământ la Distanță (ID);
- durata studiilor: 4 ani,
- număr de credite transferabile: 240 ECTS;
Domeniul |
Programul de studii de LICENŢĂ |
Forma de învățământ/Număr de credite | Nr. maxim de studenți ce pot fi școlarizați | Număr de locuri repartizate | |
Horticultură | Horticultură |
ID/240 |
100 |
BUGET |
TAXĂ |
- | 100 |
CÂND AU LOC ÎNSCRIERILE ŞI EXAMENELE DE ADMITERE?
Perioada de înscriere 09 iulie-25 septembrie 2018 Înscrierea candidaților se face la secretariatul departamentului ID, de la sediul facultății, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.
ÎN CE CONSTĂ EXAMENUL DE ADMITERE?
Pentru programul de studii de Licență (forma de învățământ ID) admiterea se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile, în urma plății primei tranșe din taxa de studii (1300 lei). Înscrierea se sistează în momentul ocupării locurilor.
CE TREBUIE SĂ CONŢINĂ DOSARUL DE ÎNSCRIERE?
Înscrierea la concursul de admitere se face personal de către candidat, pe baza cărţii de identitate, parcurgându-se etapele enumerate mai jos: Candidatul primeşte de la comisia de admitere un dosar plic pe care va înscrie datele de identificare, inclusiv adresa de e-mail şi numărul de telefon şi cererea de înscriere, care se va completa de către candidat cu toate datele cerute sub semnătură proprie.
Dosarul de concurs va conţine:
1 | diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) şi foaia matricolă în original sau copie; |
2 | adeverinţă eliberată de liceu, în original sau copie pentru absolvenţii care au promovat examenul de bacalaureat în anul 2018; |
3 | certificatul de naştere, în original sau copie; |
4 | certificatul de căsătorie, în copie (dacă este cazul); |
5 | adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale (şcolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru domeniul sau specializarea la care candidează; |
6 | patru fotografii tip carte de identitate; |
7 | copie buletin/carte de identitate; |
8 | chitanţa de plată a taxei de înscriere* (pentru fiecare facultate/program de studii la care se înscrie), sau după caz, adeverinţele necesare obţinerii scutirii de la plata taxei de înscriere, cu precizarea că scutirea de la plata taxei de înscriere se acordă doar pentru un singur domeniu/program de studii. |
9 | cererea prin care se solicită de către candidați susținerea examenului în limba maternă, dacă este cazul |
10 | documente care justifică proveniența din medii dezavantajate socio‐economic (care provin din centre de plasament, orfani, rromi și persoane cu dizabilități). |
TAXE
a. Taxa de înscriere: Cuantumul taxei de înscriere este de 150,00 lei, iar dacă un candidat va dori să marcheze şi alte opţiuni, la alte facultăţi, taxa este de 50,00 lei pentru fiecare altă opţiune în plus. Cuantumul taxei de înmatriculare este de 50,00 lei.
Sunt scutiţi de plata taxei de înscriere, pentru înscrierea la un singur program de studii, acei candidaţi a căror vârstă este de maximum 26 de ani, împliniţi în anul 2018, după cum urmează:
a. copiii personalului didactic aflat în activitate;
b. orfanii de ambii părinţi;
c. copiii proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial;
d. angajaţii pe perioadă nedeterminată în cadrul USAMV din Bucureşti sau copiii acestora.
Scutirea de la plata taxei se face numai pe baza documentelor originale prezentate de candidaţi, din care să rezulte că fac parte din una dintre categoriile de mai sus.
Aprobarea scutirii se face de către comisiile tehnice de înscriere, constituite cu ocazia concursului, pe facultate. Taxele de înscriere şi de studii se vor achita în numerar, în punctele special amenajate.
b. Taxe de studii, anul I:
Nr. crt. | Facultatea | Domeniul/Specializarea | Taxa anuală în lei | Tranșe | ||
I | II | III | ||||
1 | Horticultură | Horticultură | 2600 | 1300 | 650 | 650 |
Admitere 2017
1. Oferta educaţională:
- program de studii de licență, Specializarea Horticultură;
- forma de învățământ: Învățământ la Distanță (ID);
- durata studiilor: 4 ani,
- număr de credite transferabile: 240 ECTS;
- număr de locuri: 75 locuri.
2.Când au loc înscrierile și examenele de admitere?
Înscrierea se va desfășura la secretariatul departamentului ID, de la sediul facultății din Bd. Mărăşti nr. 59, Sector 1, Bucureşti (Program zilnic în timpul săptămânii, luni-vineri: 08:00 – 16:00. În periuoda 10:07- 04:08.2017 se pot face înscrierii și sâmbăta, între orele 8.00-12.00)
Etapa I - 10.07-20.09.2017
• 20 septembrie - Afișarea listelor candidaţilor înscriși
• 20 septembrie - Rezultatul cu candidaţii admiși
Etapa II - 21-28 09.2017- pentru locurile vacante
• 29 septembrie - Afișarea rezultatelor finale
3. În ce constă examenul de admitere?
Pentru programul de studii de Licență (forma de învățământ ID) admiterea se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile, în urma plății primei tranșe din taxa de studii (1300 lei). Înscrierea se sistează în momentul ocupării locurilor.
4. Ce trebuie să conţină dosarul de înscriere?
La dosar se anexează următoarele acte:
• diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) şi foaia matricolă în original sau copie;
• adeverinţă eliberată de liceu, în original sau copie pentru absolvenţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017;
• certificatul de naştere, în copie;
• certificatul de căsătorie, în copie (dacă este cazul);
• adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale (şcolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru domeniul sau specializarea la care candidează;
• patru fotografii tip carte de identitate;
• copie buletin/carte de identitate;
• chitanţa de plată a taxei de înscriere sau după caz, adeverinţele necesare obţinerii scutirii de la plata taxei de înscriere, cu precizarea că, scutirea de la plata taxei de înscriere se acordă doar pentru un singur domeniu/specializare.
• chitanţa de plată a primei tranșe a taxei anuale destudii (1.300 lei)
• documente care justifică proveniența din medii dezavantajate socio‐economic (care provin din centre de plasament, orfani, rromi și persoane cu dizabilități).
Documentele depuse în copie vor fi certificate conform cu originalul de persoanele desemnate la nivel de facultate (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 41/2016)
5. Taxe de înscriere
Cuantumul taxei de înscriere este de 150,00 lei.
Cuantumul taxei de înmatriculare este de 50,00 lei.
6. Unde se depun dosarele?
Înscrierea se va desfășura la secretariatul departamentului ID, de la sediul facultății din Bd. Mărăşti nr. 59, Sector 1, Bucureşti
7. Taxe de studiu
Nr. crt. | Facultatea | Domeniul/Specializarea | Taxa anuală în lei | Tranșe | ||
I | II | III | ||||
1 | Horticultură | Horticultură | 2600 | 1300 | 650 | 650 |
* se acordă o reducere de 10 % din valoarea taxei de studii pentru cei ce achită integral taxa de studii
Admitere 2016
MODALITATEA DE ADMITERE
Domeniul | Programul de studii de licență | Proba de concurs/modalitatea de susținere |
Horticultură | Horticultură |
1. Interviu (admis/respins) 2. 70 % medie examen bacalaureat 3. 30 % nota/media la alegere de la una din probele de bacalaureat |
Domeniul | Programul de studii universitare de LICENȚĂ | Forma de învățământ/Număr de credite | Nr. maxim de studenți ce pot fi școlarizați | Număr de locuri repartizate | |
BUGET | TAXĂ | ||||
Horticultură | |||||
Horticultură | ID/240 | 75 | - | 75 |
CALENDAR ADMITERE LICENŢĂ
Etapa I - 18.07-14.09.2016 - Înscrierea se va desfășura la secretariatele departamentelor ID-IFR
- 15 septembrie - Afișarea listelor candidaţilor înscriși
- 15 septembrie - Rezultatul cu candidaţii admiși
Etapa II - pentru locurile vacante
- 16-28 septembrie - Înscrierea se va desfășura la secretariatele departamentelor ID-IFR
- 30 septembrie - Afișarea rezultatelor finale
Admitere 2015
Numar de locuri: 75
in ordinea inscrierii, in limita locurilor disponibile si dupa plata primei transe din taxa de scolarizar
Admiterea la invatamantul la distanta se prelungeste pana la 30 septembrie.
Inscrierea se sisteaza in momentul ocuparii locurilor.
Au mai ramas 25 de locuri
Înscrieri:
- etapa I: 13 - 31 iulie 2015
- etapa II: 31 august - 11 septembrie 2015
Program – luni-vineri 8-15.00, la secretariatul Facultății de Horticultură
Acte necesare:
- diploma de bacalaureat si foaia matricola in original (absolventii care au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2015 pot prezenta adeverinta in original)
- pentru candidatii care sunt studenti la o alta facultate - diploma de bacalaureat si foaia matricola in copii legalizate si o adeverinta de student de la facultatea respectiva
- certificatul de nastere in copie legalizata
- certificatul de casatorie, in copie legalizata (daca este cazul)
- adeverinta medicala tip, din care sa rezulte ca solicitantii sunt apti pentru domeniul la care candideaza
- 4 fotografii tip carte de identitate
- copie buletin/carte de identitate
- chitanta de plata a taxei de inscriere (150 lei)
- chitanta de plata a primei transe de studii (1000 lei - obligatoriu la inscriere)
Dosarele incomplete nu sunt acceptate pentru inscriere !
Taxa de scolarizare pentru anul universitar 2015/2016*: 2500 lei
*plata se poate face in 3 transe, astfel:
- prima transa - 40% din taxa de scolarizare la inscriere (1000 lei)
- a doua transa - 30% pana la prima sesiune (750 lei)
- treia transa - 30% pana la a doua sesiune (750 lei)
Orar
ANUL UNIVERSITAR 2022-2023
Orar - Semestrul I - Anul universitar 2022-2023 - ANUL I
Orar - Semestrul I - Anul universitar 2022-2023 - ANUL II
Orar - Semestrul I - Anul universitar 2022-2023 - ANUL III
Orar - Semestrul I - Anul universitar 2022-2023 - ANUL IV
Graficul procesului de învățământ ID 2022-2023
Programare examene
Planificarea examenelor în sesiunea de iarnă - Semestrul I 2022-2023 - ANUL I
Planificarea examenelor în sesiunea de iarnă - Semestrul I 2022-2023 - ANUL II
Planificarea examenelor în sesiunea de iarnă - Semestrul I 2022-2023 - ANUL III
Planificarea examenelor în sesiunea de iarnă - Semestrul I 2022-2023 - ANUL IV
Arhivă
- Anul universitar 2021-2022
- Anul universitar 2020-2021
- Anul universitar 2019-2020
- Anul universitar 2018-2019
- Anul universitar 2017-2018
Anul universitar 2021-2022
Cadre didactice
Lista cadrelor didactice ID 2021-2022
Anexa II_31 - Ghid de elaborare a materialelor de studiu in tehnologia ID
Anexa II_79 - Ghid utilizare Moodle profesori horticultura
Anexa II_87 - Ghid de proiectarea materiale didactice si de proiectare a evaluarii studenților
Anul universitar 2020-2021
Lucrare de Diploma
Informațiile cu privire la lucrarea de diplomă pentru anul 2020 pot fi vizualizate aici.
Anul universitar 2019-2020
Orar
ORAR - SEMESTRUL II
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL II
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL III
ORAR - SEMESTRUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL II
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL III
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL IV
PLANIFICAREA ACTIVITĂŢILOR ÎNAINTE DE SESIUNE - SEMESTRUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL II
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL III
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL IV
Anul universitar 2018-2019
Cadre didactice
Anexa II_31 - Ghid de elaborare a materialelor de studiu in tehnologia ID
Anexa II_79 - Ghid utilizare Moodle profesori horticultura
Anexa II_87 - Ghid de proiectarea materiale didactice si de proiectare a evaluarii studenților
Studenți
ANUL UNIVERSITAR 2018-2019
PLANIFICAREA ACTIVITĂŢILOR ÎNAINTE DE SESIUNE
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL II
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL III
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL IV
Lucrare de Diploma - Septembrie 2019
Programul de studii – Horticultură/Peisagistică
Domeniul - Horticultură
Forma de învăţământ – învățământ la distanță
Statutul – A
Tipul de examen – Diplomă
Mod de susținere – probă scrisă și probă orală (susținerea lucrării de licență).
Sesiunea Septembrie 2019
Înscriere sesiunea de toamnă - Înscrierea candidaţilor se efectuează la secretariatul facultăţii cu cel puţin 10 zile înainte de începerea examenului
Termen limită pentru predarea proiectului de diplomă: 03.09.2019
Susținere probe de examen: Horticultură (ID) 10.09.2019, ora 900
Acte necesare înscriere:
- dosar carton plic;
- fișă de înscriere și declarația pe proprie răspundere (de la Secretariat);
- copie xerox actualizată BI/CI;
- copie certificat naștere;
- copie certificat căsătorie (dacă este cazul);
- 2 fotografii ¾;
- diploma de bacalaureat în original (dacă nu este la dosarul de student);
- fișa de lichidare (de la Secretariat);
- legitimația de student;
- lucrarea de licență cu acordul cadrului didactic îndrumător.
Documentele depuse în copie vor fi certificate conform cu originalul de persoanele desemnate la nivel de facultate (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 41/2016).
Metodologia proprie de organizare a examenelor de finalizare a studiilor in invatamantul superior poate fi consultata aici.
Metodologia privind susţinerea examenului de diploma şi întocmirea lucrarii – ID poate fi consultată aici.
Tematica si bibliografia pot fi consultate aici.
Taxe
B. STUDII UNIVERSITARE DE LICENȚĂ ÎNVĂȚĂMÂNT CU FRECVENȚĂ REDUSĂ ȘI ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANȚĂ
Nr.crt. | Facultatea | Domeniul/Specializarea | Taxa anuală în lei | Tranșe | ||
I | II | III | ||||
1 | Horticultură | Horticultură | 2,600 | 1,300 | 650 | 650 |
Aici puteți vizualiza informațiile referitoare la taxe în format PDF.
Anexa II_29 - Lista taxelor aprobate de Senatul USAMVB
Anexa II_64 - Procedura privind stabilirea incasarea si rambursarea taxelor la ID
Anul universitar 2017-2018
STUDENȚI
PLANIFICAREA RESTANŢELOR ŞI REEXAMINĂRILOR SEPTEMBRIE 2018
GRUPE
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL II
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL III
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL IV
PLANIFICAREA ACTIVITĂŢILOR ÎNAINTE DE SESIUNE
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL I
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL II
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL III
Facultatea de Horticultură - Specializarea: Horticultură ID - ANUL IV
ORAR
ORAR ANUL I
ANUL II
ANUL III
ANUL IV